Ένας δικτυακός χώρος αναζήτησης

για τη ζωή, τη γέννηση, τη φύση και την υγεία

taniaΑναστασία - Τάνια Ζώτου

Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπεύτρια,

βοηθός μητρότητας, σύμβουλος περιγεννητικής αγωγής Lamaze, διεθνώς πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Είμαι Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια και ασκώ την oργονοθεραπεία, ψυχοθεραπευτική μέθοδο του Βίλχελμ Ράιχ, σε ενήλικες, νεογέννητα, μεγαλύτερα παιδάκια και εφήβους, ζευγάρια και οικογένειες. Συμμετέχω στο δια βίου εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αμερικάνικου Κολλεγίου της Οργονομίας με έδρα το Πρίστον των ΗΠΑ. Εργάστηκα επί σειρά ετών στην Ελλάδα και ευκαιριακά στη Μεγάλη Βρετανία.

Μέσα από την εκπαίδευση αλλά κυρίως από την κλινική-ψυχοθεραπευτική εμπειρία μού έγινε απόλυτα σαφές το πόσο δραματικά καθοριστικές είναι οι εμπειρίες της παιδικής ηλικίας στη διαμόρφωση της δομής του ανθρώπου και στην εδραίωση της ικανότητάς του να αγαπάει και να δημιουργεί. Καταλυτική είναι η εμπειρία του τοκετού, η περιγεννητική περίοδος και ο πρώτος χρόνος της ζωής! Αυτό με οδήγησε να εκπαιδευτώ από τους Μισέλ Οντάν & Λιλιάνα Λάμερς στο Λονδίνο και από εκπαιδευτές του οργανισμού DONA International στις ΗΠΑ ως βοηθός μητρότητας (Doula). Εκπαιδεύτηκα ως σύμβουλος θηλασμού IBCLC και σύμβουλος περιγεννητικής αγωγής (childbirth educator) Lamaze.
Έχω δώσει πλήθος ομιλιών σε θέματα πρόληψης και ανατροφής των παιδιών.

Με συγκινεί ιδιαίτερα να δουλεύω με εγκύους, με στόχο να αποκτήσουν καλύτερη επαφή με τις βασικές ανάγκες, τόσο τις δικές τους όσο και του αγέννητου μωρού τους και να μπορέσουν να τις υποστηρίξουν ώστε να αφεθούν στη συνέχεια στην εμπειρία του τοκετού.

Λατρεύω τη μουσική, τραγουδάω και παίζω κρουστά. Απολαμβάνω τη συντροφιά, τη φύση και την ορειβασία. Είμαι μητέρα μιας ενήλικης κόρης που μου χάρισε τη συγκλονιστική εμπειρία του τοκετού στο σπίτι, του θηλασμού καθώς και του να μεγαλώνω ένα τόσο αξιολάτρευτο πλάσμα.