Ένας δικτυακός χώρος αναζήτησης

για τη ζωή, τη γέννηση, τη φύση και την υγεία

Φροντίδα και υποστήριξη στην προγεννητική περίοδο 

Oμάδες, ατομικά, ζευγάρια

Στις συναντήσεις αυτές (ατομικές, ομαδικές ή για ζευγάρια) έχουμε τηνpregnancy1 ευκαιρία να νιώσουμε και να απολαύσουμε το σώμα μας, τη φωνή και την αναπνοή μας. Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές σε έγκυες με ή χωρίς τον σύντροφό τους.

Στη διάρκεια των συναντήσεων εξερευνούμε τη σχέση μας με το σώμα και το μωρό μέσα από τα εξής εργαλεία:

~ Chanting, μια πρακτική από τον δάσκαλό μας Frederick Leboyer που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, μετά τη γέννα αλλά και ανεξάρτητα από αυτά. Συνδυάζει την απελευθέρωση ήχου, την κίνηση του κορμού και της λεκάνης, και την αναπνοή, και είναι αποτελεσματική ως αναλγησία, αλλά και ένας καλός τρόπος για επαφή με το μωρό μέσα και έξω από τη μήτρα.

~ Νανουρίσματα, και άλλα τραγούδια

~ Απλές ασκήσεις και κινήσεις καθημερινότητας, για καλύτερη αίσθηση του σώματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και μετά (διατάσεις, ενδυνάμωση, ανακούφιση/πρόληψη συνηθισμένων ενοχλήσεων, θέσεις ύπνου κ.ά.)ΔάφνηΓιώργος1

~ Συζητήσεις και ανταλλαγή εμπειριών για διάφορα θέματα, όπως: ύπνος του μωρού, θηλασμός, εναλλακτικές στις πάνες μίας χρήσης, δίκτυα υποστήριξης για νέους γονείς, αγκαλιά/κουβαλώντας το μωρό, σχέση με άλλα μέλη της οικογένειας, κ.ά.

~ Aπλές τεχνικές μασάζ και αυτομασάζ, για τη μαμά και το μωρό (ρεφλεξολογία, rebozo, Άγγιγμα της πεταλούδας κ.ά.)

~ Δανειστική βιβλιοθήκη (βιβλία και περιοδικά) 

pregnancy2