Ένας δικτυακός χώρος αναζήτησης

για τη ζωή, τη γέννηση, τη φύση και την υγεία

Romania2013

Μαρία Ανδρεουλάκη 

περιγεννητική φροντίδα,

ρεφλεξολογία, Ήπια Βιο-Ενεργειακή

  

Η πορεία μου στον περιγεννητικό χώρο ξεκίνησε το 1995 με αφορμή την πρώτη μου εγκυμοσύνη (και ίσως ακόμα νωρίτερα, με τη γέννηση της αδελφής μου, στα 8 μου χρόνια). Μετά τη γέννηση της κόρης μου ευαισθητοποιήθηκα και δραστηριοποιήθηκα ενεργά στον χώρο της περιγεννητικής υγείας και φροντίδας, ως ιδρυτικό μέλος της Ευτοκίας και αργότερα, μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μου και των ομάδων BirthVoice και ΕNCA Hellas.

Έχω συμμετάσχει σε διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα βοηθών μητρότητας (Paramana-Doula CourseDoula Course/ΒirthLove, DONA International, Loving the Mother, Red Tent). Έχω πιστοποιηθεί στην εξάσκηση των θεραπευτικών μεθόδων της Ρεφλεξολογίας, και της Ήπιας Βιο-Ενεργειακής και είμαι δασκάλα της πρακτικής αυτοβοήθειας Συμπαράσταση για Αναθεώρηση. Οι πρώτες μου σπουδές ήταν στη μουσική και στον χορό (Πτυχίο Πιάνου και Bachelor of Arts in Dance Theatre). Για αρκετά χρόνια μαθήτευσα δίπλα στον Frederiaccordeon2ck Leboyer πάνω στην ευεργετική χρήση της αναπνοής, του ήχου και της κίνησης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Συνεχίζω να δραστηριοποιούμαι μέσα από τη διοργάνωση και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια, εμψύχωση ομάδων, ομιλίες, έρευνα, δικτύωση, μετάφραση και διερμηνεία και συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εθελοντικά κοινωνικά δίκτυα.

Εκπροσωπώ την Ελλάδα σε δραστηριότητες και συνέδρια των διεθνών οργανισμών DONA International, Ευρωπαϊκού Δικτύου Βοηθών Μητρότητας EDN (European Doula Network) και IMBCI-International MotherBaby Childbirth Initiative και είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Βοηθών Μητρότητας και συντονίστρια της Εκπαιδευτικής και Οργανωτικής Επιτροπής του εκπαιδευτικού προγράμματος βοηθών μητρότητας που οργανώνει ο σύλλογος, όπως και εκπαιδεύτρια του προγράμματος.

Ζω στη Αθήνα με την υπέροχη οικογένειά μου. Μου αρέσει πολύ να τραγουδάω και να χορεύω με αγαπημένη παρέα, να περπατάω και να ποδηλατώ, να διαβάζω, να γνωρίζω νέους τόπους και ανθρώπους, να παρακολουθώ τη φύση και τις τέχνες.

Ενδιαφέρομαι, εξερευνώ και εμπνέομαι από τη μελέτη της ανθρώπινης φυσιολογίας στην αρχή και στο τέλος της ζωής, στην υγεία και στην ασθένεια, όπως και τη μελέτη της οικολογίας, φυσικής καλλιέργειας, αυτάρκειας και θεραπευτικής.  

Οραματίζομαι έναν κόσμο αρμονικής συνύπαρξης, όπου η θεωρία θα συναντάει την πράξη, όπου θα ζούμε και θα διδάσκουμε με το παράδειγμά μας, απολαμβάνοντας μια ζωή πληρότητας και ευτυχίας.