Ένας δικτυακός χώρος αναζήτησης

για τη ζωή, τη γέννηση, τη φύση και την υγεία

Romania2013

Μαρία Ανδρεουλάκη 

περιγεννητική φροντίδα,

ρεφλεξολογία, Ήπια Βιο-Ενεργειακή

  

Η πορεία μου στον περιγεννητικό χώρο ξεκίνησε το 1995 με αφορμή την πρώτη μου εγκυμοσύνη. Έκτοτε δραστηριοποιήθηκα στον χώρο της περιγεννητικής φροντίδας μέσα από τη διοργάνωση και συμμετοχή σε τοπικά και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια, εμψύχωση ομάδων, ομιλίες, έρευνα, δικτύωση, μετάφραση και διερμηνεία και συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εθελοντικά κοινωνικά δίκτυα.

Περισσότερα...

Evangelia

 

Ευαγγελία Φιλιππάκη 

Γενική οικογενειακή γιατρός,

διεθνώς πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

 

Από την αρχή των σπουδών μου ως και σήμερα με ενδιαφέρουν:

  ~ η πρόληψη της ασθένειας
  ~ η ενδυνάμωση του «ασθενούς»

  ~ η φροντίδα υγείας στον χώρο του (όταν δεν υπάρχουν αντενδείξεις), όπου νοιώθει ασφάλεια και βρίσκεται με τους ανθρώπους που αγαπά.
 

Γνώρισα και μαθήτευσα με ανθρώπους που θεωρώ πολύ σημαντικούς: τον Michel Odent, τον Frederick Leboyer, τον Franz F.Veldman της απτονομίας, την Eva Reich, οι οποίοι με κατηύθυναν σε αυτό που ήδη διαισθανόμουν, ότι δηλαδή η βασική πρόληψη της σωματικής και ψυχικής αρρώστιας ξεκινάει από την εμβρυική ζωή και ότι γενικότερα η περιγεννητική περίοδος παίζει σημαντικό ρόλο.

Περισσότερα...

Εζέλντα ΟντεντάαλEzelda

Μαία, μητέρα, ακτιβίστρια,

υποστηρίκτρια φυσικού τοκετού και φυσικής γονεϊκότητας

Τα μωρά ήταν μέρος της ζωής μου από τότε που γέννησε η μητέρα μου τη μικρή μου αδελφή όταν εγώ ήμουν 6 ετών. Ερωτεύτηκα τη νεογέννητη αδελφή μου και είχα ενθουσιαστεί με την περίοδο που τη θήλαζε η μητέρα μου. Ο σκοπός της ζωής μου έγινε ξεκάθαρος από εκείνη τη μέρα, να εργαστώ με νεογέννητα και τις μητέρες τους.

Περισσότερα...